Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vakbond Sitkom spant een kort geding aan tegen UTS omdat de overheids-nv niet de eis van de bond heeft ingewilligd om het proces rond de aangekondigde ontslagen stop te zetten.

sitkomuts
Dat proces is niet conform de bepalingen van de huidige cao in gang gezet, zo heeft woordvoerder Errol Cova van Sitkom tegenover deze krant verklaard.
,,UTS had tot gisterochtend de tijd om het proces stop te zetten en dat is niet gebeurd. Het bedrijf heeft nu de periode voor het aanvragen van het vrijwillig ontslag verlengd. Het personeel kon eerst tot 20 oktober daarover beslissen, maar nu kan dat tot 3 november. Overigens is het zo dat de personeelsleden die voor 20 oktober voor het vrijwillig ontslag kiezen, gunstiger voorwaarden hebben dan mensen die dat daarna doen. De bond vindt dat discriminerend, zo breng je onderscheid aan tussen mensen die zich wel aan de oorspronkelijke deadline houden en anderen die dat niet doen. Het lijkt erop dat men de druk op het personeel opvoert om hen te dwingen zich aan de deadline van 20 oktober te houden”, aldus Cova. ,,Afgezien daarvan belt de salesmanager UTS personeelsleden thuis op in verband met de ontslagronde. De mensen voelen zich hierdoor geïntimideerd, daarom klagen wij dit publiekelijk aan.”
Afgelopen dinsdag heeft de bond een onderhoud gehad met minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning. ,,De minister was geneigd om het proces te stoppen en heeft toegezegd om de zaak in de Raad van Ministers te bespreken. Maar nu wordt er een spel gespeeld, het proces is gewoon doorgegaan”, aldus Cova. Jesus-Leito heeft in gesprek met deze krant ontkend dat zij bereid was om het proces te stoppen. ,,Ik kan als minister niet bepalen wat er in een overheids-nv moet gebeuren. UTS heeft een directie en een Raad van Commissarissen. Ik hoop dat de zaak tussen de partijen in harmonie wordt opgelost. Ik kan de informatie die ik van de bond heb gekregen aan UTS overbrengen maar kan de zaak niet van de directie overnemen.”
Ceo Paul de Geus van UTS was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).