Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Demissionair minister Ronald Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de Statiaanse politicus Clyde van Putten.

aangifte plasterkDat heeft de Vertegenwoordiging van Nederland desgevraagd aan deze krant verklaard. De aangifte is op Bonaire binnengekomen.
Woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie bevestigt de aangifte. ,,Het onderzoek loopt nog. Het is in dit stadium nog niet bekend of het wel of niet tot een strafrechtelijke vervolging komt”, aldus Serphos. Over de strekking van de aangifte van Plasterk zijn geen mededelingen gedaan.
Vorige week veroorzaakte een verklaring van Clyde van Putten tijdens een congres van Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) veel opschudding. De politicus liet toen weten dat ‘als Nederland militairen naar het eiland stuurt, zij gedood en verbrand zullen worden’. Op Curaçao liet premier Eugene Rhuggenaath (PAR) weten de uitlatingen van Van Putten af te keuren. Op Sint Eustatius heeft de 18-jarige Havoscholier Lenaria Brown een petitie georganiseerd waarbij mensen kenbaar kunnen maken dat zij niet achter de verklaringen van de Statiaanse politicus staan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).