Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Grand Café de Heeren was amper een week terug open na de laatste sluiting, toen de politie weer binnenviel. Dit keer mede doordat de zaak geen vergunning had voor het laten spelen van bands. Eigenaresse Daniëlle Minderhoud is boos en gefrustreerd.

de heeren,,Het is op een heel onbeschofte manier gegaan. De politie kwam zaterdag binnen tijdens de lunch. Ze zeiden dat we direct moesten sluiten. Toen ik vroeg waarom, wilde niemand dat vertellen. De agent die ik aansprak zei dat ik binnen vijf minuten de zaak moest verlaten en dreigde me anders in hechtenis te nemen”, vertelt Minderhoud.
Daar zat ze niet op te wachten, dus stuurde ze haar gasten en personeel naar huis en verliet ze het grand café bij Zuikertuin Mall.
,,Er werden rode stickers op de deur geplakt. Ik heb bij het ministerie van Economische Ontwikkeling nagevraagd of die stickers aangaven dat we waren gesloten vanwege hygiënische overwegingen. Dat bleek niet zo te zijn”, aldus de eigenaresse. ,,Ik heb uiteindelijk ergens op internet gelezen dat de het komt omdat we geen vergunning hadden voor het laten spelen van bands. Dat kan kloppen, want die aanvraag loopt nog.”
Minderhoud vertelt dat de politie later meldde dat het restaurant wel geopend mag blijven zolang er geen live muziek in het restaurant is. ,,Normaal mag dat wel als je vergunning is aangevraagd. Maar oké, ik kan daar best mee leven. Als mijn personeel maar weer aan het werk kan”, zegt ze. ,,We waren eerder al een week gesloten omdat we bijvoorbeeld nog geen horecavergunning hadden. Nu zijn we alweer drie dagen dicht. Dat heeft niet alleen invloed op mij, maar op alle veertig mensen die hier werken. Dat zijn veertig gezinnen die van de inkomsten van De Heeren leven. Het heeft invloed op de hele economie van Curaçao.”
,,Er wordt gezegd dat er door de buren geklaagd is over geluidsoverlast. We doen dit al zeventien jaar, dus ik weet niet waar dit opeens vandaan komt”, aldus de eigenaresse. ,,Ja, ik heb fouten gemaakt in het begin. Maar inmiddels heb ik alles goed geregeld, alle papieren zijn aangevraagd, de vergunningen zijn nu op orde. Als er sprake is van geluidsoverlast, zeg me dan wat ik moet doen. Aan welke regels ik me moet houden. Dan kan ik er iets aan veranderen. Zonder informatie kan ik niks.”
Dat maakt ook dat Minderhoud zo gefrustreerd is over de gang van zaken. ,,Ik heb er eigenlijk geen zin meer in. Het is al de zoveelste keer dat ze plots de deuren sluiten, zonder fatsoenlijke toelichting of behandeling. Ik ga hier sowieso via de juridische weg tegenin”, zegt Minderhoud. Ook wil ze proberen direct contact op te nemen met de betrokken ministers. ,,Ondernemers raken hier gedemotiveerd van. Als het zo moet, vertrekken we wel naar Aruba of Bonaire om daar een mooie zaak te starten.”
Gisteren zou het grand café weer opengaan, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd. Minderhoud hoopt dat ze vandaag alsnog toestemming krijgt. ,,Ja, ik zit met een hoop frustraties, maar het is niets voor mij om de handdoek in de ring te gooien.”
Politiewoordvoerder Reggi Huggins bevestigt dat De Heeren is gesloten wegens het gebrek aan vergunningen en klachten over geluidsoverlast. ,,Ik heb nagevraagd wanneer ze weer open mogen. Het bureau van vergunningen zegt ermee bezig te zijn”, aldus de politiewoordvoerder.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).