Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Chaguaramas - Een oilspill bij het schiereiland Chaguaramas in Trinidad & Tobago afgelopen weekeinde houdt de gemoederen aldaar goed bezig. Op Curaçao houdt de kustwacht het olielek met argusogen in de gaten, zo laat kustwacht-woordvoerder Roderick Gouverneur tegenover deze krant weten.


oilspillDit is het tweede olielek in ruim drie maanden tijd. Eind juni had het Caribische eiland ook al te maken met een oilspill, die ook de ABC-eilanden bereikte.
In een video die sinds zaterdag op Facebook circuleert, spreekt visser Gary Aboud van een ‘enorme oilspill’. ,,Het is net een oliepap”, zo stelt Aboud, terwijl hij zijn hand in het water steekt en hem er weer zwart uithaalt. ,,Alles is in olie gedrenkt.” Volgens Aboud reikt het olielek mijlenver. De visser deed daarom ook een beroep op de regering om meteen actie te ondernemen.
Roderick Gouverneur liet desgevraagd weten dat de kustwacht de situatie nauwlettend in de gaten houdt, maar dat het olielek vooralsnog geen gevaar vormt voor de ABC-eilanden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).