Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Dolphin Academy Curaçao lanceert maandag een nieuw programma: snorkelen met dolfijnen in open water bij het koraalrif net buiten de lagune. Bij deze ‘experience’ draait het niet zo zeer om de trucjes die de dolfijnen kunnen, maar voornamelijk om interactie met de dieren.

dolphin2
Coördinator Sales en Marketing Linda van Rijssel vertelt dat ze al langere tijd met het idee speelden om mensen in de zee te laten snorkelen met dolfijnen. ,,We deden de ‘Open Water Dive’ al sinds 2004 en merkten dat de dolfijnen het onwijs leuk vinden om in het open water de interactie aan te gaan met de duikers”, vertelt ze. ,,Maar de duik is slechts voor een select groepje weggelegd: het is vrij prijzig en een Padi-brevet is vereist.”
Snorkelen is net wat toegankelijker. ,,Al kunnen we dit vanwege de sterke stroming ook alleen doen met ervaren snorkelaars”, zegt Van Rijssel. ,,We hebben daarom een speciale tool ontwikkeld, waarmee we kunnen testen of mensen ook echt zo goed kunnen snorkelen als ze zeggen.” De experience gaat 219 dollar kosten voor een half uur met de dolfijnen in zee. Voor inwoners met een sédula geldt die prijs in guldens.
Dolphin Academy Curaçao zet de laatste jaren steeds meer in op het trainen van de dolfijnen buiten de afgeschermde lagunes. Ze zijn naar eigen zeggen een van de slechts drie faciliteiten ter wereld die dit doen. ,,Onze trainingen worden beter en daardoor kunnen de dolfijnen ook steeds verder mee naar buiten”, vertelt Van Rijssel enthousiast. ,,Dat is goed voor de dolfijnen. We moeten ze blijven uitdagen om ervoor te zorgen dat ze enthousiast blijven.”
De openwatertrainingen waren tot nu toe elke dinsdagochtend te bekijken vanaf Zanzibar in Jan Thiel en soms ook op andere toeristische plekken. Waarschijnlijk zullen die locaties en tijden binnenkort gaan variëren. ,,We willen de openwaterdemonstraties als verrassing gaan doen, omdat badgasten bij Zanzibar steeds dichter bij de dolfijnen kwamen. Dat moest stoppen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).