Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De website van het Land Curaçao, www.gobiernu.cw, is geheel vernieuwd. Premier Eugene Rhuggenaath presenteerde gistermiddag in Fort Amsterdam het resultaat aan de lokale media.


websiteDe premier telde voor de camera’s af, klikte toen op de muis van de computer die voor hem op tafel was geplaatst en zette daarmee het nieuwe visitekaartje van het Land Curaçao online. Gobiernu.cw nieuwe stijl is een interactieve website; bezoekers kunnen online aanvragen doen, hun mening geven door polls in te vullen, of door op ‘Uw mening’ te klikken en een bericht achter te laten. De gedachte achter het nieuwe concept is dat de website verder wordt uitgebouwd door input van zowel de overheid als de bevolking van Curaçao. De premier roept de gemeenschap op de nieuwe website te verkennen en te helpen de beschikbare informatie uit te breiden en de kwaliteit van de content te verbeteren door suggesties, updates en aanvullende informatie te sturen.
Aan de lancering ging ruim negen maanden aan voorbereiding vooraf, onder leiding van Jaret Guanipa, communicatieadviseur bij het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening. ,,De nieuwe website is gebouwd door E-sites Caribbean, onderdeel van Bearingpoint Caribbean, en wordt beheerd door negen accountmanagers, een voor elk ministerie. Dat is een groot verschil met de vorige website, die door slechts een persoon werd beheerd, en was die er eens niet, dan kon er geen informatie op de website worden gezet. Nu is elk ministerie verantwoordelijk voor het up to date houden van de informatie van dat betreffende ministerie.”
Guanipa hoopt maandag een inbox vol met berichtjes van bezoekers van de website te hebben. ,,Feedback is essentieel om de website verder uit te kunnen bouwen. En, waar nodig, de processen bij de overheid te kunnen verbeteren. Als mensen klachten hebben, dan komen die via de website bij de betrokken dienst en verantwoordelijke persoon terecht. Ik zie dat als de grootste uitdaging: samen werken aan vernieuwing en het beperken van ‘red tape’ bij de overheid.”
De bouw van de website heeft tachtigduizend gulden gekost. Daarbij komt nog een niet nader gespecificeerde investering in negen accountmanagers en manuren van leveranciers van content voor de site.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).