Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Journalist Mariano Luis Heyden (1954) krijgt voor zijn journalistiek werk dat tot op heden een periode van 38 jaar bestrijkt, de prestigieuze Boeli van Leeuwenprijs uitgereikt.

boeliheyden
Dat is door een vijfkoppige jury besloten. In het juryrapport wordt de toekomstige gelauwerde omschreven als een journalist met een opvallende vaardigheid om nieuws te analyseren. Hij heeft een brede kennis en laat zijn creativiteit zien in de interviews die hij afneemt en de informatie die hij aan het publiek verschaft. Een andere kwaliteit van hem is de vaardigheid om rapporten en vonnissen voor een breed publiek toegankelijk te maken.
Het juryrapport vermeldt de wapenfeiten van Heyden. Zo heeft hij bijgedragen aan de naamsbekendheid van Curaçao binnen de toenmalige Nederlandse Antillen, het Koninkrijk en de regio. Ook deed hij verslag van rondetafelconferenties, staatkundige en politieke congressen.
Heyden presenteert al 25 jaar het ochtendprogramma ‘Perspektiva’. Dat is voor de jury het bewijs van de consistentie en volharding die hij in zijn werk aan de dag legt. Uit de werkwijze blijkt dat de journalist inclusief te werk gaat, daarbij rekening houdend met artikel 9 van de code van Bordeaux, aldus de jury. (In deze code zijn de regels omschreven waaraan journalisten zich in hun werk moeten houden. Artikel 9 stelt dat de journalist er in het werk voor moet zorgen discriminatie te voorkomen).
Een andere kenmerkende kwaliteit van de journalist is dat hij doelbewust positief nieuws onder de aandacht van het publiek brengt wanneer het gaat om bijvoorbeeld kinderen, sport, school en cultuur. Ook heeft hij de vaardigheid om bij internationaal nieuws een link te leggen met het eiland. Op die manier slaagt hij erin dat zijn publiek een bredere kijk op de wereld krijgt. Heyden is afgezien van radiomaker ook hoofdredacteur van de Papiamentstalige middagkrant La Prensa.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).