Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Een agent is in de nacht van zaterdag op zondag tijdens zijn werkzaamheden door een dronken jongeman mishandeld.


Agent mishandeldDe 16-jarige D.H.V. uit Curaçao kwam rond 03.08 uur dronken opdagen bij het huis van zijn zus en zorgde voor overlast. De zus belde de politie en tijdens tussenkomst van de politie sloeg de jongen een van de agenten onverwachts in het gezicht. De man is meteen aangehouden.
Dat het werk van de politie vaak niet gemakkelijk is, werd door Justitieminister Quincy Girigorie (PAR) gisteren op de Dag van de politie nog eens goed benadrukt. ,,Elke dag nemen jullie het op tegen gevaar, zodat onze families veilig kunnen zijn.” De Justitieminister stelt zich bewust te zijn van het feit dat de agenten ook gewond raken en in dagelijkse vechtpartijen ook klappen krijgen, ‘soms harde klappen, die littekens achterlaten, die jullie met je uniform bedekken’. ,,Jullie hebben constant de verantwoordelijkheid om te kiezen tussen leven of dood. Regelmatig worden jullie geconfronteerd met negatieve krachten die trachten jullie te verdelen, maar dit weten jullie te overkomen met de kracht die van jullie één familie maakt”, aldus de minister.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).