Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Eigenaren van de eettentjes en winkels op luchthaven Hato hebben in juni dit jaar te horen gekregen dat zij hun bedrijven moeten sluiten. Dit heeft Gerrit Schotte (MFK) vernomen en hij stelt dat hiermee 100 banen verloren dreigen te gaan.


hatoSommige bedrijven zijn al tien jaar op de airport gevestigd en zijn, volgens het Statenlid, in goede en ook in slechte tijden, bij het wegvallen van Aeropostal, DAE en Insel Air, trouw gebleven. Naar Schotte heeft vernomen zijn Curaçao Airport Partners (CAP) en overheids-nv Curaçao Airport Holding (CAH) van plan een openbare aanbesteding te organiseren voor ‘Food & Beverage Outlets’ (F&B) in de vertrekhal, waardoor bedrijven, die al meer dan tien jaar daar gevestigd zijn en geïnvesteerd hebben, de straat op worden gezet, aldus Schotte. ,,Ondanks de toegezegde openbare aanbesteding doen geruchten de ronde dat alles eigenlijk al in kannen en kruiken is en een ander land het grootste deel van de F&B-outlet op de luchthaven gaat exploiteren”, zo vreest Schotte. Hij vervolgt: ,,De regering moet de lokale ondernemer erkennen, hoe simpel deze ook is in vergelijking met een grote buitenlandse onderneming. Lokale ondernemers moeten in welke deal dan ook betrokken worden.”
Hij herhaalt nog maar eens dat er 11.000 mensen zonder baan thuis zitten. ,,Dit schrijven naar de pers moet gezien worden als een eerste waarschuwing aan de regering dat er niet gesold mag worden met lokale ondernemers”, zo klinkt dreigend. In een reactie ontkent CAP de stellingen van Schotte en CAP nodigt de MFK uit om de plannen voor de luchthaven nog eens goed uit te leggen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).