Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Philipsburg - Noodhulpvluchten met mensen en materiaal tussen Curaçao en Sint Maarten worden niet langer door Defensie uitgevoerd.

noodvluchtVanaf morgen wordt in opdracht van de Nederlandse regering vijf keer per week gevlogen tussen Curaçao en Sint Maarten in het kader van de noodhulpverlening. Deze vluchten zijn vooral bedoeld voor hulpverleners en vracht. Alleen als er plaatsen vrij zijn, kunnen er ook andere mensen mee. Het aantal plaatsen is zeer beperkt.
Het zal nog enige tijd duren tot de luchthaven Princess Juliana International Airport (PJIA) van Sint Maarten weer volledig bruikbaar is voor commercieel vliegverkeer. Zodra commerciële vluchten weer in voldoende mate mogelijk zijn, worden de noodhulpvluchten beëindigd.
Het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) dragen actief bij aan het zo snel mogelijk heropenen van de luchthaven voor commercieel vliegverkeer. Hiervoor worden kennis en middelen beschikbaar gesteld, zoals een hekwerk om de luchthaven veilig af te sluiten en ondersteuning om de verkeerstoren weer in gebruik te nemen. Op basis van deze ontwikkelingen heeft een eerste regionale commerciële vliegmaatschappij aangegeven binnenkort weer te gaan vliegen. Welke dat is, wordt niet bekendgemaakt.
Aanvragen om mee te vliegen met de vijf speciale vluchten van de Nederlandse regering moeten voldoen aan de volgende criteria. Van Sint Maarten naar Curaçao: voor mensen die om medische redenen het eiland moeten verlaten; een doktersverklaring van het Sint Maarten Medical Center (SMMC) is noodzakelijk. En omgekeerd van Curaçao naar Sint Maarten: voor inwoners of tijdelijke inwoners van Sint Maarten met geldige reisdocumenten die dringend terug naar huis moeten.
Ook inwoners van Saba en Sint Eustatius kunnen een aanvraag indienen. Zij moeten zelf zorgen voor het vervolg van hun reis van Sint Maarten naar Saba of Sint Eustatius.
Aanvragen om mee te vliegen, kunnen per e-mail worden gedaan, met vermelding van naam, telefoonnummer en e-mailadres; reden van de aanvraag; officiële namen in paspoort; paspoortnummer en vervaldatum paspoort en gewenste vluchtdatum (niet gegarandeerd). Bij het onderwerp van de e-mail graag aangeven om welke vlucht het gaat, naar Sint Maarten of naar Curaçao.
,,Geen spoed? Dan wachten”, is het devies. Mensen die niet met spoed van of naar Sint Maarten moeten, zullen dus moeten wachten.
De aanvragen kunnen worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).