Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Curaçao Ports Authority (CPA), Kompania di Tou Kòrsou (KTK) en Guangdong Zhenrong Energy (GZE) hebben donderdagmiddag een ‘Memorandum of Understanding’ (MoU) getekend, waarin partijen de intentie hebben geuit om met elkaar op verschillende terreinen samen te werken.

mouIn de door partijen getekende MoU hebben CPA, KTK en GZE onder meer afgesproken dat zij met elkaar de nodige informatie zullen uitwisselen die nodig is om er verzekerd van te zijn dat de diensten die CPA en KTK thans leveren, tevens zullen voldoen aan de benodigde capaciteiten van GZE. De overeenkomst regelt verder dat maritieme operaties en activiteiten binnen de haven onderhevig zijn aan de huidige wetgeving en aan door CPA op te stellen regels en voorwaarden.
De overheid is bezig met het doorlopen van een traject om tot een uiteindelijke overeenkomst te komen met het Chinese bedrijf GZE over het exploiteren van de raffinaderij. De ondertekening van de MoU vond plaats in het hoofdkantoor van CPA, in het bijzijn van minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling en de president-commissaris van CPA, Irving Moeniralam. De MoU werd getekend door de vertegenwoordiger van GZE, Bingyan Chen, de directeur van KTK, Suldric Rojer en de directeur van CPA, Humberto de Castro.
Martina benadrukte dat de MoU is om een positief kader te scheppen zodat alle partijen tezamen de krachten kunnen bundelen om een zo maximaal mogelijke bijdrage te kunnen leveren aan onze economie. ,,De door GZE voorgenomen investerings- en exploitatieplannen bieden voldoende potentie voor alle bedrijven binnen de haven om te blijven groeien”, aldus de minister.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).