Nederlandse maatschappij blijft vliegen op Sint Maarten.
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vanaf medio december tot en met eind februari landt KLM bijna elke dag twee keer op Curaçao. In die periode wordt de Curaçaose luchthaven Hato door KLM twaalf keer per week aangevlogen.


Zo verneemt het Antilliaans Dagblad uit meerdere bronnen in de luchtvaart- en toeristensector. Een enorme verhoging vergeleken met de zeven wekelijkse verbindingen momenteel.klm2
KLM past het komende winterseizoen, dat per eind oktober ingaat, haar vluchten van Amsterdam naar de Dutch Caribbean flink aan. Zo blijkt uit het nieuwe schema. Door de situatie op het door orkaan Irma zwaar aangetaste Sint Maarten vliegt KLM vanaf volgende maand twee keer per week in plaats van vier keer naar Princess Juliana Airport. Bovendien worden deze twee in combinatie met Curaçao uitgevoerd, waardoor de frequentie naar Hato wordt opgeschroefd.
Maar het aantal vliegverbindingen naar Curaçao wordt ook op een andere manier opgetrokken. KLM vliegt op dit moment dagelijks, zeven keer per week, rechtstreeks van Schiphol naar Hato en terug met een Boeing 747-400 (met 405 stoelen). Daar komt vanaf 15 november gedurende de rest van het winterseizoen een extra directe wekelijkse vlucht bij met een Airbus 330 (270-290 stoelen). De toevoeging van de twee cirkelvluchten via Curaçao naar Sint Maarten komen daar nog bovenop.
Van half december tot eind februari 2018 worden bovendien nog twee extra wekelijkse vluchten aangeboden. Hiermee wordt er in die periode maar liefst twaalf keer per week van en naar Curaçao gevlogen. Deze flinke intensivering van het stoelenaanbod duidt op ‘een groot vertrouwen van KLM’ in de vraag naar vluchten op de bestemming Curaçao. Directeur Hugo Clarinda van toeristenbureau CTB toont zich erg verheugd. Ook in de Curaçaose hotelsector wordt met blijdschap gereageerd op de aanzienlijke uitbreiding van de stoelcapaciteit.
Het aantal combinatievluchten naar Bonaire en Aruba stijgt eveneens. Met een A330 vliegt KLM daar in het winterseizoen zeven keer per week naartoe, waar dat nu nog zes keer is.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).