Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ‘Kòrsou ta dushi. Bib’é. Stim’é’, is de nieuwe campagne die door de Curaçao Tourist Board (CTB) is gestart met als doel vooral de lokale bevolking bewust te maken van het feit op een heerlijk eiland te wonen.

 

ctb

,,We moeten met zijn allen trotser worden op onze cultuur, natuur en geschiedenis”, aldus de CTB. De lancering van de campagne, die in het Engels ‘Curaçao is dushi. Live it. Love it’ heet, is gedaan door minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (MAN). ,,Hoe vaak maken we zelf gebruik van onze toeristische attracties?” aldus de CTB die uitlegt dat er verschillende elementen in het programma zijn opgenomen. De slogans zijn er allemaal op gericht om iedereen te inspireren om een beter mens te zijn en meer van Curaçao te houden. Om enkele te noemen: ‘wees liefdevol voor elkaar’, ‘inspireer anderen’, ‘hou van je wijk’, ‘bewaar de culturele erfenis’ en ‘respecteer de vlag’. Een ander onderdeel van de campagne is dat er plakkaten worden geschonken aan personen als erkenning voor bewezen diensten. Bij het startsein van de campagne zijn Filomena ‘Elia’ Isenia en Dino Daal geëerd met een plakkaat. Isenia leert het volk al veertig jaar lang over het belang van cultuurbehoud. Daal werkt al 26 jaar bij de CTB en hij promoveerde in april op een proefschrift over het effect van het toerisme op de kwaliteit van leven op Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).