Van een onzer verslaggevers
Phillipsburg – Het Milton Peters College (MPC) en de Sundial School zijn er klaar voor om hun deuren te openen voor de pre-examen- en examenleerlingen zodra er elektriciteit en water is, zo schrijft de The Daily Herald. Dan moet ook onderwijsminister Silveria Jacobs nog groen licht geven, aldus algemeen directeur Wim de Visser.


SXM Scholen openDe scholen hebben schade geleden, maar de meeste klaslokalen kunnen wel gebruikt worden. De Visser in de Sint Maartense krant: ,,We kunnen er niet zelf over beslissen. Dit moet gezamenlijk met de overheid gebeuren. We moeten ook rekening houden met transport van de leerlingen en de veiligheid op de wegen. We willen beginnen met de examen- en pre-examenklassen, en meer klassen als er voldoende leerkrachten zijn. Dit is weer afhankelijk van de vluchten die het eiland kunnen aandoen.”
In totaal zijn 26 van de 120 leerkrachten van beide scholen geëvacueerd naar voornamelijk Curaçao en Nederland. Zij hebben aangegeven terug te keren zodra de school weer opent.
Van het MPC is de gymzaal verwoest door orkaan Irma en van het A- en D-gebouw is het dak er deels van af. Er is behoorlijke waterschade. Ook bijna alle klassen op de eerste verdieping hebben waterschade geleden. Er zijn veel ramen gesneuveld. Op dit moment zijn de militairen in het schoolgebouw gehuisvest.
Ook Sundial School heeft geen gymlokaal meer, het dak is er afgewaaid en er is ook schade aan de materialen, maar er zijn 16 lokalen die gebruikt kunnen worden.
Al met al zullen de reparatiekosten in de miljoenen lopen op beide scholen, zo laat De Visser weten. Hij is overigens dankbaar voor alle steun en hulp, ook vanuit Curaçao waar veel leerlingen worden opgevangen.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).