Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ballast Nedam verwacht volgend jaar deze tijd de bouw van het nieuwe ziekenhuis HNO op te kunnen leveren. Maar dan moet er nog van alles gebeuren voordat het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) kan verhuizen, zodat Hospital Nobo Otrobanda naar verwachting begin 2019 operationeel zal zijn.

hno2
De open dag van het nieuwe ziekenhuis in aanbouw, afgelopen zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur, heeft ruim duizend geïnteresseerden getrokken. Dat meldt stichting Sona, die concludeert dat de belangstelling voor het HNO-project toeneemt.
,,Hoofduitvoerder Sona en hoofdaannemer Ballast Nedam organiseerden de open dag, waar mensen uit alle geledingen van de samenleving, van jong tot oud, gebruik van hebben gemaakt.”
Al vanaf 8.30 uur stonden mensen voor de poort bij Colon om er zo vroeg mogelijk in te kunnen. Op diverse plekken in het gebouw werd desgevraagd informatie verstrekt. Om 12.45 uur moest de poort gesloten worden om de laatste personen de kans te bieden hun rondje te lopen door het ziekenhuis in aanbouw. Tegen die tijd waren er 300 sapjes en bijna 1.200 flessen koud water uitgedeeld aan bezoekers. Hoewel het die dag weer een beetje waaide, was het later op de dag toch behoorlijk benauwd.
De meest gestelde vraag van de bezoekers was wanneer het nieuwe ziekenhuis klaar zal zijn. Ballast Nedam antwoordde dat nog altijd volgens planning de bouw volgend jaar - 2018 - deze tijd opgeleverd zal worden. Daarna begint nog een proces van het testen van alle onderdelen, voordat de verhuizing kan plaatshebben van het Sehos naar het nieuwe ziekenhuis.
Dat vergt de nodige voorbereiding, waar ook maanden overheen zullen gaan, zodat HNO ergens begin 2019 operationeel zal zijn. Een andere veelgestelde vraag was wat het lot zal zijn van het ernaast gelegen Sehos-gebouw, maar daar kunnen Sona en Ballast geen antwoord op geven.
De bezoekers die al naar eerdere open dagen waren geweest zeiden dat ze een enorme vooruitgang hebben gezien, maar dat er toch nog veel werk aan de winkel is. Voorts waren de mensen onder de indruk van de omvang van het project voor een nieuw ziekenhuis.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).