Insel Air voert testvlucht uit .
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Na maanden was het gisteren zover. Insel Air maakte met de MD-jet een testvlucht.

insel2

Aan boord waren piloten en technici van Insel en inspecteurs van de Curaçaose burgerluchtvaartorganisatie CCAA, die uiteindelijk verantwoordelijk is voor de registratie van het vliegtuig op Curaçao nadat deze en andere Insel-jets eerder door Aruba aan de grond werd gehouden.
De testvlucht was mogelijk nadat daarvoor al allerlei inspecties en tests waren gedaan met het toestel aan de grond. Zoals een test met beide motoren. De MDI, zoals de code luidt van dit vliegtuig, had eerder al een C-check gehad waarbij de volledige machine grondig wordt gecontroleerd en vernieuwd.
De MD keerde na ongeveer twee uur terug op Hato. Veilig en kundig aan de grond gezet door de piloten Robert Page, Aldrey Roozendal en André Hofdam. In de lucht hadden ze samen met de andere specialisten een uitgebreide checklist afgewerkt, waaronder het afzetten van telkens een van de motoren om deze vliegend weer te starten.
De testvlucht lijkt voorspoedig te zijn gegaan. Er zouden wat kleine punten zijn ontdekt, die echter passen bij het feit dat de MD een tijdje stil heeft gestaan. Insel, dat sinds februari een nieuw interim-management heeft, is optimistisch dat deze op zeer korte termijn opgelost kunnen worden. Het zou dan gaan om dagen en niet weken.
De inzet van de MD past in het gepresenteerde businessplan van de maatschappij om daarmee naast de F50’s, waarmee wordt gevlogen van Curaçao naar Aruba, Bonaire en Sint Maarten, de vleugels per 1 oktober te kunnen uitslaan naar andere bestemmingen waar Insel eerder jarenlang en met een regelmatige frequentie op vloog zoals Paramaribo, Georgetown, Port-au-Prince en Santo Domingo. De leiding wil de MD ook zo spoedig mogelijk inzetten op Sint Maarten. Medio november volgt dan verdere uitbreiding van het routenetwerk.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).