Kinderen in de riem, anders dubbele boete
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De rechter heeft deze week zeven recidive-verdachten van verkeersovertredingen een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd waardoor zij niet vast hoeven te zitten, maar wel een strafblad hebben.

chauffeurs

De straffen werden opgelegd voor het rijden zonder rijbewijs of verzekering. Het Openbaar Ministerie (OM): ,,Deze recidivisten zullen door de politie extra in de gaten worden gehouden. Tot nu toe werkt deze aanpak omdat de recidivisten (er zijn er inmiddels 19) nog niet opnieuw tegen de lamp zijn gelopen.”
Hoewel deze extra controle functioneert hebben de controleacties op zich niet veel effect op beter gedrag in het verkeer. ,,De officier wist te melden dat meer controles tot nu toe niet leiden tot beter de autogordel gebruiken, niet meer door rood rijden of bellen tijdens het rijden”, aldus het OM. Daarom is besloten voor deze overtredingen de boetes in de directe toekomst op te schroeven. Het gaat om een verdubbeling, in de hoop dat mensen zich meer aan de verkeersvoorschriften gaan houden. ,,Extra aandacht zal bij controles gegeven gaan worden aan kinderen die niet in de autogordels zitten. Het is helaas nodig, maar niet goed te begrijpen, dat ouders hierop aangesproken dienen te worden.”
De rechter heeft verdachte R.J.F.S. een voorwaardelijke straf opgelegd van vier weken, een werkstraf van 120 uur en het betalen van een schadevergoeding aan het zwaargewonde slachtoffer waarvan hij de schuld krijgt. R.S. reed in november 2015 op de kruising Mampurituweg/Kaminda Hosé P. Liberia iemand aan die zwaargewond raakte. Hij was een voorrangsweg opgereden zonder te stoppen en goed te kijken. Bovendien bleek de bestuurder geen rijbewijs en verzekering te hebben. De officier vroeg een hogere straf van 120 uur werken, 6 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid en vier weken hechtenis.
R.M. (39) werd wel de rijbevoegdheid ontzegd voor een half jaar en hij moet ook 120 uur een werkstraf uitvoeren en een schadevergoeding betalen van in totaal bijna 72.000 gulden aan drie slachtoffers die hij aanreed in augustus 2015. Hij reed met een te hoge snelheid naast de weg en raakt daardoor in een slip waarna hij belandde op de weg vanaf Boca Sint Michiel. Tijdens die slip reed hij drie voetgangers aan, wandelend aan de overzijde van de weg, die daardoor zwaargewond raakten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).