Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Zo’n 80 procent van de hotelkamers op Sint Maarten is buiten gebruik en kan ook niet in gebruik worden genomen door de enorme ravage die een week geleden door Irma is aangericht.

toerismesxm
,,Toerisme is de levensader van het eiland en dit nieuws is nóg een dreun en wordt onmiddellijk vertaald in het verlies van een ontzaglijke hoeveelheid banen in de hotel- en hospitalitysector.” Zo meldt The Daily Herald, de krant op Sint Maarten die op het moment alleen nog bericht via de website, omdat niet gedrukt kan worden en daardoor alle inkomsten uit losse verkoop en advertenties misloopt.
Gouverneur Eugene Holiday sprak de regeringsverklaring uit in verband met de opening van het nieuwe Statenjaar. Daarbij maakte hij bekend dat vier op de vijf hotelkamers te zwaar beschadigd zijn om nog te kunnen worden verhuurd aan toeristen, voor zover er überhaupt nog toeristen zijn. Want de meesten willen het zwaar verwoeste Sint Maarten juist zo snel mogelijk verlaten.
De meeste huizen zijn beschadigd, het Sint Maarten Medical Center (SMMC) heeft problemen met het dak waardoor minder patiënten opgenomen kunnen worden, terwijl de waterdistributie vrijwel is uitgevallen, doordat leidingen defect zijn geraakt en wateropslagtanks ingedeukt en lek.
Het elektriciteitsnet is gehavend en het hoofgebouw van nutsbedrijf Gebe is onbruikbaar. De meeste van de 27 basis- en middelbare scholen zijn beschadigd; soms beperkt maar in veel gevallen ernstig. Princess Juliana International Airport (PJIA) en Air Traffic Control (ATC) zijn niet operationeel. Het telefoon- en telecomverkeer is deels weer in gebruik, maar er zijn nog veel problemen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).