Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling vertrouwt erop dat het goed komt met Lufthansa en Eurowings, de twee Duitse luchtvaartmaatschappijen waarmee oriënterende gesprekken zijn gevoerd, als alternatief voor het wegvallen van de vluchten van Air Berlin.

eurowings
Dat heeft de bewindsman in gesprek met deze krant verklaard. ,,Er zijn drie weken geleden oriënterende gesprekken gevoerd en ik heb er positieve verwachtingen van. De partijen hebben hun bereidwilligheid getoond tijdens het kennismakingsgesprek. De bezettingsgraad van de vluchten vanuit Duitsland naar Curaçao is goed. Wat dat betreft ziet de businesscase er goed uit”, aldus de bewindsman.
Martina verklaarde dat het in dit stadium nog te vroeg is om een inschatting te geven wanneer er een deal tussen de partijen gesloten kan worden. ,,Daar is het nog veel te vroeg voor. Vergeet niet dat wij pas sinds deze week weten dat in Air Berlin in het eerste kwartaal van 2018 niet meer naar Curaçao vliegt. Dat was eerst wel de bedoeling. Het is nu zaak om zo snel mogelijk met de maatschappijen te praten die interesse hebben om op de route van Air Berlin te vliegen. Ik verwacht dat er op korte termijn weer een delegatie naar Duitsland gaat voor gesprekken.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).