Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De lessen op de scholen voor het voortgezet onderwijs van het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) en van de Dienst Openbare Scholen (DOS) eindigen in verband met de hitte deze week van woensdag tot en met vrijdag om 12.15 uur en niet om 14.00 uur zoals dat gebruikelijk is.

hitterooster De lessen worden ingekort, er is geen sprake van lesuitval. Het RKCS en de DOS evalueren later of de maatregel ook voor volgende week geldt. Voor het Radulphus College geldt overigens nog het normale lesrooster op woensdag en zal het verkorte rooster op donderdag ingaan.
Dat hebben de verantwoordelijke minister Marilyn Alcalá-Wallé van Onderwijs en directeur Lisette van Lamoen-Garmers van het RKCS tegenover deze krant verklaard. Voor de scholen voor het funderend onderwijs van het RKCS en DOS geldt dat de leerlingen in plaats van één, twee keer op een dag een pauze hebben. Op de scholen van de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) gaan de lessen vooralsnog gewoon door, zo laat directeur Maghalie van der Bunt-George tegenover deze krant weten. De school zorgt onder andere voor gekoeld water in de klassen.
Minister Alcalá-Wallé laat in een toelichting weten dat het besluit is ingegeven door informatie die het ministerie van de Meteorologische Dienst heeft gekregen. Het advies aan de leerlingen is om luchtige T-shirts aan te trekken en twee flessen water naar school mee te nemen. De gymnastieklessen moeten in verband met de hitte ook worden aangepast. Daarbij zijn stretchoefeningen belangrijk. Het wordt afgeraden om oefeningen te doen die veel inspanning vergen. Ook wordt het aangeraden om de hitte van de zon te vermijden.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).