Van onze redactie
Philipsburg - Koning Willem-Alexander heeft gisteren op Sint Maarten de situatie die is ontstaan na de passage van orkaan Irma ter plekke bekeken. De koning en minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties landden gisteren rond het middaguur op Prinses Juliana International Airport, waar zij werden verwelkomd door gouverneur Eugene Holiday.


koningDe koning en Plasterk bezochten eerst de luchthaven, die cruciaal is voor het op gang brengen van de hulpverlening. De schade was daar duidelijk, veel was stuk en binnen lag veel water op de grond. Daarna maakten Willem-Alexander en Plasterk een rondrit over het eiland. Tijdens de rit was duidelijk te zien hoe erg de schade aan huizen, de infrastructuur en de natuur was. De koning sprak tijdens de rondrit onder meer met hulpverleners, politie en militairen.
De twee bezochten ook het ziekenhuis, het Sint-Maarten Medical Center, waar ze werden bijgepraat over de situatie van de haven en de watervoorziening.
Op de planning stond ook nog een ontmoeting met gouverneur Holiday, de Sint-Maartense premier William Marlin en de minister van Justitie van Sint Maarten. Het gezelschap overnachtte op het eiland en vertrekt vandaag naar de eilanden Saba en Sint Eustatius, die ook door de categorie vijf-orkaan Irma zijn getroffen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).