Van onze redactie
Willemstad - Koning Willem-Alexander vertrekt vandaag naar Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba om daar de gevolgen van orkaan Irma met eigen ogen te aanschouwen. Dat zei minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gistermiddag op Curaçao.


koningPlasterk sprak met de pers nadat hij in het Sint Elisabeth Hospitaal patiënten had gesproken die medische hulp nodig hadden na het overtrekken van Irma en naar Curaçao zijn overgebracht. Plasterk noemde dat bezoek heel indrukwekkend.
Eerder bezochten de koning en Plasterk de Meteorologische Dienst op Curaçao en het marinecentrum te Parera. Daarbij werden ze begeleid door gouverneur Lucille George-Wout en premier Eugene Rhuggenaath. Tegenover de pers verklaarde de koning dat hard wordt gewerkt om iedereen te helpen die hulp nodig heeft. ,,Wij zijn in het Koninkrijk en het Koninkrijk staat voor ‘schouder aan schouder’ en we zullen daar de hulp bieden die wij kunnen bieden.”
Koning Willem-Alexander liet weten diezelfde dag nog de mensen te willen bezoeken die gewond zijn geraakt door de orkaan. Hij gaf ruiterlijk toe dat hij nog niet veel wist over de huidige situatie omdat hij pas was geland. ,,De enige boodschap die ik op dit moment heb, is dat we beseffen wat hen is overkomen.”


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).