Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De voorbereidingen voor de officiële opening van de Dennis Aalse School of Music zijn in volle gang. Vanaf oktober 2017, kunnen (nieuwe) leerlingen, inclusief starters, muzieklessen volgen in de wijk Scharloo.

muziekschool Op zaterdag 9 september is er van 14.00 tot 16.00 een inloopdag bij de nieuwe muziekschool, gevestigd aan de Scharlooweg 98 - schuin tegenover de Centrale Bank.
Tijdens de inloopdag kan informatie worden ingewonnen over de muzieklessen die aangeboden (kunnen) gaan worden en over het jeugdorkest Dennis Aalse Youth Orchestra. Naast het volgen van de individuele en groepslessen om het instrument te leren bespelen, krijgen alle leerlingen van de muziekschool de mogelijkheid om in te stromen in het gerenommeerde Dennis Aalse Youth Orchestra. Dit is uiteraard mogelijk wanneer de leerling het vereiste niveau bereikt heeft.
Ruim 40 jongeren krijgen momenteel muziekles en/of orkestlessen van musicus, dirigent, trompettist en muziekdocent Dennis Aalse. Deze lessen bestaan zowel uit theorie als praktijk. Ongeveer 30 jongeren tussen 10 en 25 jaar maken momenteel deel uit van het jeugdorkest. Het streven is om in de nabije toekomst uit te groeien tot een 60-koppige jeugdorkest.
Op de inloopdag kunnen jongeren ook kennismaken met verschillende orkestinstrumenten en de leerlingen/orkestleden, muziekdocenten en het team achter het Dennis Aalse Youth Orchestra en de nieuwe muziekschool. Er zullen enkele sessies gepland worden, waarbij de bezoekers informatie kunnen inwinnen over de muziek- en orkestlessen. Daarnaast zullen er foto’s en video’s te zien zijn van het jeugdorkest. Verder zal de middag opgeluisterd worden met gevarieerde orkestmuziek, gepresenteerd door de orkestjongeren. De informatiesessies en muzikale presentaties zullen elkaar afwisselen.
Uiteraard zal er op die dag ook mogelijkheid zijn om in te schrijven voor muzieklessen en aan te melden voor het jeugdorkest.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).