Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Sint Maarten is volop bezig zich voor te bereiden op orkaan Irma, die inmiddels al tot de categorie 4 wordt gerekend. Irma trekt morgenochtend langs het eiland.


irmaDe Sint Maartense regering heeft militaire assistentie aan Aruba en Curaçao gevraagd. Het ziekenhuis heeft tot en met morgen alle niet spoedeisende operaties uitgesteld. De geplande zittingen van de rechtbank op Sint Maarten gaan tot en met vanochtend gewoon door. Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie informeert dat als Irma voor veel overlast zorgt, het nog dagen kan duren voordat het gerecht weer open kan. De strafzittingen voor morgen zijn uitgesteld tot vrijdag 22 september.
De lokale bevolking op Sint Maarten bereid zich ook voor. De flessen water vliegen over de toonbank terwijl er ook veel vraag is naar ingeblikt voedsel. Irma kan voor een stevige wind zorgen, er wordt ook flink wat regen verwacht op het Bovenwindse eiland, aldus de Meteo op Curaçao. De Meteo verwacht een ruwe zee op het Bovenwindse eiland. Zwemmers en booteigenaren moeten niet naar zee gaan.
De vlucht van Winair vanuit Curaçao met bestemming Sint Maarten en Haïti vertrekt in verband met Irma vanmorgen een uur eerder, dus niet om 09.00 uur maar om 08.00 uur. Als het nodig is, kan Curaçao als hub dienen voor bijvoorbeeld transport van goederen die op Sint Maarten moeten worden afgeleverd. Deze goederen kunnen dan per boot of per helikopter worden vervoerd, zo heeft rampencoördinator Lesley Fer bekendgemaakt.
Tot nu toe is de verwachting dat Curaçao weinig last zal hebben van de orkaan. Er zal geen sprake zijn van een stevige wind, aan de noordkust wordt er deining verwacht. Doordat er weinig wind is, zal het onaangenaam warm zijn op Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).