Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,Het Pen Resort dat door het Hard Rock Hotel & Casino wordt geëxploiteerd, heeft zonder meer een goede spin-off voor Curaçao. De Dominicaanse Republiek heeft een Hard Rock Hotel met een bezetting van meer dan 90 procent."

 

penresort

,,Bij mijn recente werkbezoek aan de Dominicaanse Republiek is er gesproken over de mogelijkheid om samen een package te ontwikkelen. Uitgangspunt is dat Curaçao daarbij complementair is. De twee landen gaan de mogelijkheden bekijken om de gasten van het Hard Rock Hotel in de Dominicaanse Republiek in de toekomst een package aan te bieden waarbij zij een paar dagen op dat eiland doorbrengen en dan doorreizen om een paar dagen op Curaçao in het Pen Resort te blijven.”
Aldus minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling in gesprek met deze krant. ,,Ik ben buitengewoon blij met het Pen Resort. Het betekent een vooruitgang in het toeristisch product dat wij bieden. Het merk ‘Hard Rock’ is internationaal bekend en is gericht op gasten met specifieke wensen. Het Pen Resort is een van de grote projecten die nu gerealiseerd zullen worden. Ik verwacht voor het eind van september een ander belangrijk economisch project voor het eiland bekend te maken. Het gaat om een ander project in de toeristische sector”, aldus de bewindsman.
Curaçao maakt moeilijke economische tijden mee, zo legt de minister uit. ,,Maar een groot project als het Pen Resort zal een positieve uitstraling hebben op andere investeerders. Het is bekend dat winkels in het centrum van de stad sluiten. Als het resort gebouwd wordt, zullen investeerders die nu nog een afwachtende houding hebben, gaan investeren. Zij zullen ook in Punda gaan investeren. Met het project wordt het vertrouwen in de economie, in het potentieel van het eiland hersteld.”
Het project voorziet ook in het scheppen van werkgelegenheid, zo legt de bewindsman uit. ,, Ik verwacht dat in de eerste twee jaar werk zal zijn in de bouw ervan. Als het hotel is afgebouwd dan krijgen werknemers in hospitality een kans om zich te scholen om te voldoen aan de eisen van het hotel.”
Martina is blij dat het Pen Resort is gerealiseerd door de nauwe samenwerking tussen de verschillende ministeries. ,,Ieder ministerie had een eigen rol in het geheel, de concordantie tussen de ministeries was goed. Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), heeft alle vergunningen geregeld, het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur was belast met het strand, omdat het om toerisme gaat was ik als minister van Economische Ontwikkeling erbij betrokken. Korpodeko valt ook onder mij. (Korpodeko participeert voor 12 miljoen dollar in het project, red.).”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).