Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Kòrsou Transparente organiseert morgen een activiteit rond de campagne ‘Hisa bo mannan kontra korupshon’ (vrij vertaald: kom op tegen corruptie). Het is de tweede activiteit, ‘vol verrassingen’, aldus de organisatie.

corruptieKòrsou Transparente is een burgerinitiatief, ontstaan na het onderzoek van Transparency International in 2013 over de kwetsbaarheid van Curaçao voor corruptie. Een belangrijke aanbeveling van Transparency International is het bewustmaken van de bevolking van Curaçao van de schadelijke gevolgen van corruptie. In dit kader worden burgers voor morgen opgeroepen om hun steun te komen betuigen aan de Corruption Awareness Campagne. Volgens voorzitter Camillo Bakhuis helpt thuis klagen vanuit een stoel niet: ,,Sta op en kom naar het Gomezplein om te laten zien dat je tegen corruptie bent en voor een integer en transparant Curaçao. Pas als burgers corruptie serieus en met kracht afwijzen zullen bestuurders hun gedrag aanpassen.”
De activiteit begint om 18.00 uur tijdens de Punda Vibes op het Gomezplein.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).