Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA wil graag samen met Curaçao en het Chinese staatsbedrijf Guangdong Zhenrong Energy (GZE) optrekken met het oog op de toekomst van de raffinaderij na 2019.

pdvsaPdVSA wil nadat het leasecontract verloopt op Curaçao blijven en in de raffinaderij investeren. De bereidheidverklaring markeert het begin van de vorming van een alliantie tussen Curaçao, GZE en PdVSA. De details moeten nog nader worden uitgewerkt.
Dat is het resultaat van een ontmoeting en lunch die premier Eugene Rhuggenaath gisteren had met een delegatie van PdVSA. Bij deze ontmoeting is Vanessa Flores, de nieuwe directeur van de Isla raffinaderij formeel aan de premier voorgesteld. ,,Ik hoop dat er nu duidelijkheid komt in wat wij samen kunnen doen. In het gesprek met PdVSA heb ik naar voren gebracht dat Curaçao en GZE interesse hebben om met hen verder te praten. Het plan is nu om zo spoedig mogelijk op ministerieel niveau overleg met Venezuela te voeren. Ik heb altijd gezegd dat ik bereid ben om als dat moet naar Caracas te gaan. Dat gaat nu ook heel snel gebeuren”, aldus Rhuggenaath.
Voor vandaag staat er een ontmoeting tussen PdVSA en het MDPT gepland. Rhuggenaath verklaarde dat in het gesprek met de Venezolanen de optie van de bouw van een nieuwe raffinaderij bij Bullenbaai ook is genoemd. ,,Maar wij zijn daar niet in details over getreden. Het haalbaarheidsonderzoek en de bouw van een LNG-station is ook genoemd. Zij hebben van hun kant gesproken over de aanleg van de gasleiding tussen beide landen.” De bouw van een LNG-terminal en de mogelijkheden van de overslag bij Bullenbaai moeten nog nader met het Venezolaanse bedrijf worden doorgenomen.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).