Van een onzer verslagevers
Willemstad - Premier Eugene Rhuggenaath heeft naar verwachting deze week nog een overleg met de nieuwe directeur van de Isla-raffinaderij, Vanessa Flores. Zij is de opvolger van Luis Rivas.


OPINIE IslaDat heeft Rhuggenaath tijdens een gesprek met deze krant verklaard. Het overleg is erg belangrijk omdat de Isla tot nu toe geen contact heeft gehad met de regering over de rol van de raffinaderij bij een mogelijke modernisering door Guangdong Zhenrong Energy (GZE). Voor de studie naar de modernisering van de raffinaderij is de medewerking van de Isla vereist.
GZE heeft een voorkeur voor modernisering van de Isla, maar zal ook een haalbaarheidsonderzoek doen naar de bouw van een nieuwe raffinaderij bij Bullenbaai. Dit laatste wordt nog in een addendum op de Heads of Agreement opgenomen, zo liet Rhuggenaath recent weten. De premier verwacht dat het addendum in de eerste of tweede week van september wordt getekend, de onderhandelingen met GZE zijn volop aan de gang. In het verleden verklaarde GZE bereid te zijn samen te werken met PdVSA, exploitant van de raffinaderij. Het Chinese staatsbedrijf verwees daarbij naar de financiële hulp die Venezuela al een tijd van China krijgt. De Isla heeft zich tot nu op het standpunt gesteld dat het aan de regering is om hen in contact te brengen met GZE.
Adjunct-directeur Karel van Haren heeft afgelopen dinsdag aan deze krant bevestigd dat een nieuwe vrouwelijke directeur bij de Isla wordt benoemd. De adjunct-directeur zei ook dat de raffinaderij open staat voor samenwerking met GZE. Van Haren wilde de naam van de nieuwe directeur toen nog niet prijsgeven aan de krant omdat het personeel nog hierover ingelicht moest worden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).