Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao heeft Scarlet bv gisteren failliet verklaard. Daarmee komt een einde aan een paar rumoerige en onzekere maanden voor zowel de medewerkers als de klanten van de internetprovider.


ScarletHet gerecht heeft besloten Scarlet in staat van faillissement te stellen omdat, nadat op 21 juli uitstel van betaling werd verleend aan het bedrijf, de schuldpositie niet verbeterde maar zelfs verslechterde. ,,De lopende verplichtingen zijn niet voldaan en daarmee is de schuldenlast opgelopen”, aldus de beschikking. Alleen daardoor al kan de surseance niet gehandhaafd worden, maar ‘zeker nu voor de bewindvoerder geen concreet zicht bestaat op verbetering of het beschikbaar komen van een kapitaalinjectie’.
De 34 medewerkers en, zoals Paul Gelderloos, managing director van Scarlet, de rechter via mail laat weten, ‘3.000 klanten’ weten nu in ieder geval waar zij aan toe zijn. Met het voorlopige uitstel van betaling had Gelderloos gedacht te voorkomen dat ‘netwerkleverancier’ Digicel zijn bedrijf zou afsluiten van het netwerk.
Digicel vraagt op 19 juni het faillissement van Scarlet aan en vordert ruim 1,5 miljoen gulden, zo blijkt uit het verslag dat bewindvoerder Arnold Huizing op 21 juli bij de rechter-commissaris indient. Maar als Scarlet zich niet aan de afspraken houdt rond de verkoop van het netwerk en het klantenbestand aan Digicel, gaat de overname niet door en sluit de netwerkleverancier het bedrijf alsnog af. Vanaf 14 juli is Scarlet volledig onbereikbaar. Boze en gefrustreerde klanten kunnen nergens terecht om te melden dat zij geen internetbereik hebben. Gelderloos schittert door afwezigheid en laat deze krant op 19 juli in een e-mailbericht vanuit Nederland weten ‘in de laatste fase te zijn om een financiering rond te krijgen’.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).