Gisteren vond op Curaçao een gedeeltelijke zonsverduistering plaats. Het eiland bevond zich toen tijdelijk in de ‘bijschaduw’ van de zone waar de zon op hetzelfde moment totaal verduisterd was.

Meteo liet al eerder weten dat we weinig zouden merken van de gedeeltelijke zonsverduistering; heel anders dan op 26 februari 1998 toen op het eiland voor het laatst een ‘total solar eclipse’ te zien was. Toch zorgde de gedeeltelijke solar eclipse gisteren voor de nodige aandacht en ging jong en oud ‘s middags buiten staan om met een speciale bril naar de zon te staren. 

eclipse


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.