Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Inspectie Volksgezondheid heeft een stokje gestoken voor de opening van een dialysecentrum met faciliteiten voor zes patiënten.

adventDat meldden TeleCuraçao en TV Direct in hun nieuwsuitzending gisteren. Inspecteur Gersji Rodrigues Pereira legde daarin uit dat de aanwijzing die het ziekenhuis heeft gekregen is ingegeven door overwegingen op het gebied van zorg en de veiligheid van patiënten. Het nog te openen dialysecentrum voldoet niet aan de kwaliteits – en veiligheidsvoorwaarden.
Zo moet het centrum over bekwame artsen en verpleegkundigen beschikken die opgeleid zijn om in het dialysecentrum te kunnen werken. Een ander heikel punt is de samenwerking met het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos). Met het oog op de veiligheid van de dialysepatiënten is het nodig dat het Advent Ziekenhuis een overkomst met het Sehos tekent. Als er tijdens de dialyse in het Advent Ziekenhuis iets misgaat, dan moeten de patiënten naar het Sehos overgebracht kunnen worden. Het Sehos is de enige zorginstelling waar patiënten 24 uur per dag terecht kunnen, zo legde de inspecteur uit. Er is nog geen overeenkomst tussen de twee zorginstellingen gesloten. De apparatuur die bij het nieuwe dialysecentrum gebruikt zal worden, moet goedgekeurd zijn. De rapporten daarover moeten nog overlegd worden.
De inspectie oordeelde dat de zaken nog niet ‘in place zijn’ en besloot daarom een aanwijzing te geven. De maatregel is preventief bedoeld, aldus de inspecteur.
Het ziekenhuis kreeg eind 2016 groen licht van de toenmalige PS-minister Siegfried Victorina van Gezondheid, Milieu en Natuur om het dialysecentrum te openen.
Directeur Cenaida Panneflek van het Advent was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).