Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Openbaar Ministerie (OM) pakt met verve de recidiverende automobilisten aan die opnieuw in de fout gaan waar het gaat om rijden zonder rijbewijs of geldige verzekering en creëert op dit moment de mogelijkheden om hen in een speciaal daarvoor gereserveerde cel op te sluiten.

recidiveRecidivisten krijgen in eerste instantie een voorwaardelijke straf opgelegd en de eerste resultaten tonen aan dat zij niet meer opnieuw met de politie in aanraking komen. Het OM: ,,De eerste opgelegde voorwaardelijke straffen dateren van juni dit jaar. De recidivisten worden ook opgezocht door de deurwaarder en krijgen een aparte brief uitgereikt en hen wordt aangekondigd dat zij op de eerstvolgende zitting een hogere strafeis kunnen verwachten, mochten zij alsnog in de fout gaan. Het is zelfs mogelijk dat een recidivist een straf moet uitzitten in celruimte die daarvoor zal worden gereserveerd. Alle recidivisten zijn bij naam bekend bij het Korps Politie Curaçao (KPC) en worden extra in de gaten gehouden.”
Afgelopen week was er weer een zogenoemde verkeerszitting waarbij verschillende verdachten veroordeeld zijn tot voorwaardelijke straffen. R.E. kreeg een voorwaardelijke straf van zes weken met een proeftijd van twee jaar voor het rijden zonder rijbewijs en geldige verzekering. Hij was aanwezig in de rechtszaal. Maar er zijn ook verschillende verdachten veroordeeld die verstek lieten gaan maar wel wisten van de zitting. Zo heeft E.A. een voorwaardelijke straf gekregen van twee weken voor rijden zonder rijbewijs, A.C. vier weken voorwaardelijk voor hetzelfde vergrijp evenals D.S. die twee weken heeft gekregen. G.A.A.C. heeft twee weken voorwaardelijke hechtenis gekregen voor onverzekerd rijden.
Tijdens de verkeerszitting is F. overigens in het gelijk gesteld toen hij fout parkeerde op het Waaigat, maar kon aantonen dat het verboden bord dermate verroest was, dat hij deze niet kon lezen. Een jongedame van 16 jaar en haar moeder zijn door de rechter gewaarschuwd door te stellen dat het meisje de volgende keer een jeugdstraf boven het hoofd hangt als zij nog eens betrapt wordt op autorijden. Zij deed dit overigens met toestemming van haar moeder. Behalve dat ze geen rijbewijs heeft, was de auto niet verzekerd en was ook de belasting niet betaald.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).