De manifestatie op Bonaire tegen Nederland en het lokale bestuur kende een wat tegenvallende opkomst.

bonaireplasterk

Bij aankomst van minister Plasterk bij Pasangrahan was het plein nog grotendeels leeg. Uiteindelijk kwamen zo’n 100 demonstranten naar het Wilhelminapark. Veel protestborden bleven ongebruikt liggen.
Vijf vertegenwoordigers van de groep mochten in de Eilandsraadszaal, waar minister Plasterk zijn persconferentie gaf, hun manifest komen overhandigen. Zij maakten de minister duidelijk dat buiten te willen doen in aanwezigheid van hun aanhang. Plasterk was daartoe bereid, maar werd door de ordehandhavers geadviseerd het niet te doen. Teleurgesteld zei Nochi Willem, een van de actieleiders, buiten tegen de demonstranten: ,,Het zijn onze eigen mensen die het tegenhouden.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).