Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De eerste keeper van het Curaçaose nationale elftal stapt over naar de Eindhovense club PSV. Dat meldt Voetbal International op haar website. Eloy Room tekende een tweejarig contract.

room

De 28-jarige Room begon zijn carrière in 2008 bij Vitesse, waar hij de afgelopen negen seizoenen onder contract bleef.
Room wordt de tweede keeper bij PSV achter Jeroen Zoet. De oorspronkelijke tweede keeper Luuk Koopmans raakte geblesseerd en kan de komende weken niet voetballen. Room leek bij Vitesse zijn plaats als eerste doelman af te moeten staan aan Remko Pasveer, die juist weer overkwam van PSV. Room debuteerde in het seizoen 2008-2009 voor Vitesse. Hier heeft de 28-jarige international van Curaçao negen seizoenen onder contract gestaan en speelde hij133 eredivisiewedstrijden.
Het gonsde de afgelopen weken van de geruchten, zo zou ook Everton interesse in de doelman hebben getoond. Nu Room de medische keuring is doorgekomen, wacht het dienstverband bij PSV.
Voetbal International publiceerde onlangs al een groot artikel over de doelman van het Curaçaose team getiteld ‘Zwarte Panter van Curaçao’. Die bijnaam verwierf Room al in de jeugdopleiding van Vitesse. Hij deelt de naam met de bekende Curaçaose keeper Ergilio Hato. In het artikel wordt vooruitgeblikt op de deelname van Curaçao aan het toernooi om de Gold Cup en spreekt Room de hoop uit op dat toneel zijn kunnen te etaleren. De doelman speelde, ondanks de uitschakeling van Curaçao in de eerste ronde een prima toernooi.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.