Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Internetprovider Scarlet is niet meer te redden. Dat is de vernietigende conclusie van bewindvoerder Arnold Huizing in een openbaar verslag in de surseance van betaling waarin het bedrijf verkeert.

scarletKlanten van Scarlet hebben al maanden helemaal of vrijwel geen internet meer.In het op 2 augustus gedateerde verslag, dat in handen is van deze krant, staat dat alleen een miljoeneninvestering, gesproken wordt over 10 miljoen gulden, het bedrijf nog kan redden. Huizing gelooft daar niet in en zal een verzoek indienen om de surseance ‘op korte termijn’ in te trekken, waarna normaal gesproken het faillissement zal volgen.Directeur Paul Gelderloos meldde eind juli nog optimistisch aan deze krant dat de dienstverlening was hersteld en dat de surseance was bedoeld om even rust te hebben om ‘een nieuwe, gezonde structuur neer te zetten’. Een week later schreef bewindvoerder Huizing in zijn verslag iets heel anders.De in Nederland wonende directeur zegt niet over te kunnen komen, omdat hij in Nederland de doorstart moet regelen. Er zijn volgens Huizing geen aanwijzingen dat de aangekondigde financiering zal lukken. ,,Het personeel hoort dit al twee jaar. Het concept saneringsplan is bij een concept gebleven.”


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).