Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) raadt inwoners van Curaçao aan het reisadvies voor Venezuela van het Koninkrijk der Nederlanden te volgen. ,,Maar men is natuurlijk vrij om zelf een inschatting te maken”, zegt woordvoerster Brigitte Gonesh.


reisadvies venezuela Op de website www.nederlandwereldwijd.nl staat het laatste advies voor reizigers naar Venezuela. Voor het hele land geldt code oranje: ‘alleen noodzakelijke reizen’. Maar het grensgebied met Colombia is roodgekleurd: ‘niet reizen’. De laatste update van 2 augustus geldt ook gisteren nog. ,,De politieke situatie in het land is gespannen. Ook door het verloop van de verkiezingen van 30 juli 2017. De verwachting is dat protesten blijven aanhouden en de kans is groot dat hiertegen gewelddadig wordt opgetreden. Vermijd demonstraties.”
De Curaçaose regering wordt dagelijks op de hoogte gebracht van de situatie in Venezuela en bepaalt per dag of nieuwe maatregelen genomen moeten worden. Volgens Gonesh is er op dit moment geen reden voor het afkondigen van een reisverbod. ,,Het is aan mensen zelf om te bepalen naar welk reisadvies ze luisteren en of ze er al dan niet gebruik van maken. Je bent er niet aan gebonden, het blijft een advies.” Of iemand dus inderdaad alleen naar Venezuela gaat als het niet anders kan, zoals door het Koninkrijk der Nederlanden wordt aangeraden, moet hij zelf beslissen. De doorsnee Curaçaoënaar is, anders dan de meeste Nederlanders, vrij goed bekend met de situatie bij de overburen en heeft daar vaak contacten. Gonesh: ,,Mensen op Curaçao kunnen zelf een inschatting maken. Maar het blijft altijd een eigen keuze en risico.”
Op de website wordt de reiziger extra gewaarschuwd voor ‘veel gewelddadige criminaliteit’ en criminelen die zich voordoen als politieagenten. ,,Overvallen, berovingen en ontvoeringen komen vaak voor. Ook buitenlanders kunnen hiervan slachtoffer worden. De luchthaven en de weg tussen het vliegveld en Caracas zijn zeer gevaarlijk.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).