Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De website isportsweb publiceerde gisteren een artikel waarin het niet uitgepraat raakte over de kwaliteiten van de Curaçaose honkballer Jonathan Schoop. ,,Het best bewaarde geheim van de Major League Baseball (MLB)”, luidde de kop.


SPORTSchoop beste geheimSchoop staat in de schaduw van de sensationele ‘rookie’ Aaron Judge van de New York Yankees. Deze eerstejaarsspeler zal waarschijnlijk alle belangrijke prijzen van dit seizoen winnen in de American League.
Maar Schoop is niet zo’n snel omhooggeschoten ster, aldus auteur Chris Trenkle in zijn artikel. De Curaçaoënaar debuteerde als 22-jarige in 2013 en werd ieder jaar beter. Bij de Baltimore Orioles is hij nu veruit de meest waardevolle speler. Hij werd door de club in 2008 binnengehaald als een groot talent. En dat heeft hij waargemaakt.
In de minor leagues waren de prestaties van Schoop niet eens zo indrukwekkend, vervolgt isportsweb. Toch werd zijn talent herkend en werd hij in 2013 naar het topteam van de Orioles gehaald. Hij begon met vier hits in 14 slagbeurten in vijf wedstrijden. In het artikel volgen veel cijfers om de groei van de honkballer aan te tonen. Want honkbal is nu eenmaal de sport van de statistieken. Het slaggemiddelde werd gestaag beter en vorig jaar was de echte doorbraak.
In 2016 sloeg Schoop 25 homeruns, dit jaar staat hij ook al op 25, terwijl er nog enkele maanden te gaan zijn. Bij de Orioles wordt hij op waarde geschat, maar de rest van de honkbalwereld kent hem nauwelijks, schrijft Trenkle. Dit seizoen is Schoop er in zijn eentje verantwoordelijk voor dat zijn club nog meedoet in de race voor de playoffs. Hij heeft het hoogste slaggemiddelde, de meeste binnengeslagen punten en de meeste homeruns. En hij heeft een van de beste werparmen van de competitie.
Schoop haalde dit jaar het All Star Team van de American League voor de wedstrijd tegen de National League. In de American League van de MLB staat hij in alle categorieën in de top 10. ,,Als het Schoop lukt de Orioles naar de playoffs te helpen dan zou hij een serieuze gegadigde moeten zijn voor de prijs van meest waardevolle speler (MVP).”
Schoop is volgens isportsweb een stilletjes omhoog gekomen superster. ,,Dit seizoen gaat over meer dan alleen Aaron Judge. De Orioles moeten alles op de kaart Schoop inzetten”, schrijft de website. ,,Bij hem zijn de Orioles in goede handen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).