Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Ondanks het feit dat in juni dit jaar minder toeristen zijn geregistreerd, heeft de toeristensector diezelfde maand een hoger bedrag aan inkomsten gegenereerd.

ctbDat laat de Curaçao Tourist Board (CTB) aan de hand van voorlopige cijfers weten.In de maand juni heeft de toeristensector 63 miljoen gulden opgeleverd. Vorig jaar was de directe impact van toerisme 59 miljoen gulden. Toeristen uit Europa zijn verantwoordelijk voor het grootste deel; zij hebben tijdens hun vakantie op Curaçao 31 miljoen gulden uitgegeven. Noord-Amerika, Zuid-Amerika en andere regio’s hebben respectievelijk 14,1, 13,8 en 4,1 miljoen gulden in het toeristenlaatje gebracht. Juni kende een daling van 3 procent van het aantal verblijfstoeristen. 760 Toeristen minder hebben gedurende deze maand het eiland bezocht. In juni 2016 was het aantal toeristen dat naar Curaçao reisde 28.717 en in dezelfde maand een jaar later was dit 27.957. Deze daling wordt geweten aan de situatie in Venezuela. Uit cijfers van CTB blijkt dat de Venezolaanse markt in juni een daling heeft geregistreerd van 46 procent. Vorig jaar hebben in juni 3.939 Venezolaanse verblijfstoeristen Curaçao bezocht. Dit jaar was dit aantal in dezelfde periode 2.113. De prestatie van deze markt houdt het totale cijfer omlaag, aldus het toeristenbureau. In juni presteerde de gehele Zuid-Amerikaanse markt minder; een daling van 17 procent werd geregistreerd.De Europese markt registreerde in juni wel een groei en wel van 7 procent; gedurende die maand hebben 12.937 Europese toeristen Curaçao bezocht. Deze markt vertegenwoordigt een aandeel van 46 procent van het totaalaantal toeristen dat in juni naar het eiland zijn afgereisd. Nederland heeft in juni een groei geregistreerd van 5 procent; toen hebben 10.175 verblijfstoeristen Curaçao bezocht. Vanuit Duitsland werd een groei van 34 procent geregistreerd; in juni zijn op Curaçao 1.489 verblijfstoeristen verwelkomd. De Noord-Amerikaanse markt heeft ook een groei geregistreerd in juni 2017. Uit dit continent hebben gedurende de zesde maand van het jaar 5.988 toeristen Curaçao bezocht. Noord-Amerika vertegenwoordigt 21 procent van het totaalaantal toeristen dat in juni Curaçao heeft bezocht. Het aantal toeristen uit de Verenigde Staten is ook toegenomen; een groei van 8 procent is geregistreerd. In juni zijn 5.327 toeristen uit de Verenigde Staten bij aankomst op Curaçao geregistreerd. In een schriftelijke verklaring laat de CTB weten dat de cijfers van de Amerikaanse markt aan het begin van het jaar wankelden, maar dat de markt uiteindelijk wel vruchten af heeft geworpen. Ook Canada heeft in juni een groei geregistreerd; toen hebben 661 toeristen uit het land Curaçao bezocht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).