Van een onzer verslaggevers
Atlanta - In zijn derde wedstrijd voor de Atlanta Braves sloeg Ozzie Albies zijn eerste hit in de Amerikaanse major league (MLB). Het was meteen een homerun met twee man aan boord voor de 20-jarige Curaçaoënaar, die daarmee dus drie punten binnensloeg voor zijn ploeg. 


SPORT Eerste hit AlbiesAlbies werd afgelopen maandag door de Braves opgeroepen en maakte dinsdag zijn debuut in de hoofdmacht. De afgelopen maanden speelde hij een niveau lager, in de AAA. In de eerste twee wedstijden sloeg hij nog geen hit, wel kwam hij met vier wijd op de honken. Donderdagavond in de laatste inning tegen de Los Angeles Dodgers, de club van eilandgenoot Kenly Jansen, was het wel raak. Het mocht overigens niet baten, de Braves verloren de wedstrijd met 7-4.
De website MLB.com schrijft dat Albies niet alleen de jongste speler is in de major league, maar ‘het fenomeen’ is nu ook de eerste met het geboortejaar 1997 die een homerun heeft geslagen. Opmerkelijk gegeven is dat de jongste speler van de Atlanta Braves met een homerun achter zijn naam Andruw Jones is, eveneens uit Curaçao. Hij sloeg raak in de World Series (de reeks kampioenswedstrijden) in 1996. 
Albies is vol vertrouwen over zijn toekomst in de MLB: ,,Het was geweldig. Meteen toen ik hem sloeg, dacht ik: ‘Dit gaat de eerste worden’. Ik ben gewoon blij dat ik het gedaan heb. Er gaan er nog veel volgen.”


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).