Van onze correspondent

Alkmaar - Er is een oplossing in zicht voor het al jaren voortdurende tekort aan goed schoolmeubilair op Curaçao.

schoolmeubilairMinister van Onderwijs Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) heeft tijdens haar werkbezoek aan Nederland gesproken met vertegenwoordigers van de vrijwilligersstichting MissIQ die door Nederlandse scholen afgedankte schoolbankjes en stoelen verzamelt. Ze zijn boekhoudkundig afgeschreven, maar verkeren in zo'n goede staat dat ze met gemak nog tien jaar meekunnen.MissIQ heeft de spullen noodgedwongen opgeslagen in een depot in Alkmaar. De stichting heeft zelf geen geld om deze naar Willemstad te verschepen. De afgelopen jaren is tevergeefs bij de Curaçaose regering aangeklopt voor een bijdrage in de transportkosten.Anders dan haar voorgangers van PS-huize ziet Alcalá-Wallé het aanbod van de vrijwilligersstichting wel als een goede en betaalbare mogelijkheid om op korte termijn een einde te maken aan de nijpende situatie op de scholen, temeer daar de overheid geen geld heeft om zelf nieuw meubilair aan te schaffen.De minister ging daarom maandag langs bij de stichting om een kijkje te nemen in de opslagloods. Concluderend dat de afdankertjes in een uitstekende staat verkeren deed ze de toezegging na terugkeer in Willemstad de Raad van Ministers voor te stellen de benodigde middelen vrij te maken.Vooruitlopend zijn al twee containers onderweg naar Curaçao. De kosten daarvan heeft MissIQ kunnen financieren dankzij een donatie van de Afas Foundation. Het meubilair dat eind augustus arriveert, is bestemd voor Kolegio Alejandro Paula en het Prins Bernhard-college. Medio augustus volgen nog twee containers.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).