Van een onzer verslaggeversWillemstad - Luchtvaartmaatschappij TAP Portugal maakt sinds vrijdag een tussenstop op luchthaven Hato op de vlucht van Caracas naar Lissabon.

 

tap

Op Curaçao wordt de bemanning gewisseld.Dat bevestigt Diana Martis, woordvoerster van Curaçao Airport Partners (CAP). Het toestel van TAP Portugal landt drie keer per week op het eiland en gaat dan verder naar de hoofdstad van Portugal met een verse crew. De bemanningsleden die op de vlucht van Caracas instapten, verlaten het vliegtuig en blijven op het eiland. Op Curaçao kunnen geen passagiers aan of van boord, maar voor de luchthaven is een dergelijke tussenstop toch interessant vanwege de inkomsten voor landing en parkeren.Volgens ochtendkrant zal TAP Portugal het aantal vluchten naar Venezuela evalueren en beslissen of het op het in grote crisis verkerende Zuid-Amerikaanse land blijft vliegen. Vorige week donderdag heeft de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca per direct alle vluchten op Caracas gestopt. Volgens www.luchtvaartnieuws.nl vindt de maatschappij het niet langer veilig om op het buurland te vliegen. Avianca vloog twee keer per dag van de Colombiaanse hoofdstad Bogota naar Caracas. ,,Daarnaast voerde de Peruaanse tak van het bedrijf twee vluchten per dag uit van Lima naar de Venezolaanse hoofdstad.” Ook Air France en de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia cancelden de vluchten op Venezuela, maar vooralsnog alleen rond de verkiezingen van afgelopen zondag. De protesten tegen de verkiezing van de kandidaten voor een grondwetgevende vergadering werden in aanloop naar de verkiezingen steeds grimmiger.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).