Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft haar ministerie opgedragen de nodige wetgeving te maken ter bescherming van mangrovebomen op Curaçao.

 mangrove1

Ook heeft de minister per direct een verbod ingevoerd op de vernietiging van mangrovebomen. Dit dient te worden opgenomen in alle hindervergunningen die vanaf heden worden uitgegeven, aldus de minister in een schriftelijke verklaring. Indien sprake is van ontheffing, dient dit duidelijk in de hindervergunning te worden aangegeven. De minister die belast is met Milieu en Natuur benadrukt in haar verklaring het belang van het behoud en de bescherming van mangrovebomen. ,,Er kan zo veel voordeel uit mangrovebomen worden gehaald. Ze zijn niet voor niets zo belangrijk voor Curaçao en de omringende eilanden; ze beschermen kleinere visjes en dienen als een soort buffer, verder trekken ze CO2 uit de lucht, zijn het woonomgevingen voor vogels en krabben en beschermen ze het koraalrif zodat dit niet door de ruwe zee wordt verwoest. Ook wordt dankzij deze bomen onze kust beschermd; mede dankzij de mangrove hebben wij zulke mooie stranden. Ze dienen als een trekpleister voor natuurliefhebbers en zijn als zodanig van groot belang voor het ecotoerisme”, aldus Camelia-Römer. Aangezien we als land zo veel profijt trekken uit de mangrovebomen, is het volgens de verantwoordelijke minister van groot belang dat de bomen worden beschermd. In dit kader verwijst zij naar verschillende internationale verdragen, die ook voor Curaçao gelden, zoals het Verdrag van Cartagena, waar ook het SPAW-protocol in is opgenomen, het Verdrag van Ramsar en het Verdrag van de Biologische Diversiteit.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).