Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Luchtvaartmaatschappij Insel Air verkoopt vanaf maandag geen tickets meer bij het kantoor aan de Dokweg.

inselticket

Het hoofdkantoor blijft open, maar de ticket-office wordt daar gesloten. ,,Puur een bezuinigingsmaatregel”, zegt chief customer value Jurgen Lippinkhof. ,,We hebben voldoende verkooppunten op het eiland, zoals op de luchthaven Hato en in winkelcentrum Sambil. Bovendien kunnen onze klanten een ticket kopen bij een reisbureau. Maar we willen het liefst dat mensen hun reis online afhandelen, dat is voor ons het goedkoopst.”Het hoofdkantoor van Insel Air blijft gewoon op Maduro Plaza aan de Dokweg. Door het kantoor zo efficiënt mogelijk in te richten en het deel waar de tickets werden verkocht te sluiten, wordt bespaard op de huurkosten. ,,We proberen het te doen met zo min mogelijk oppervlakte”, zegt Lippinkhof. ,,Na de vele ontslagen hebben we natuurlijk gewoon minder ruimte nodig.”Sinds de Canadees Gilles Filiatreault eind januari dit jaar aantrad als nieuwe algemeen directeur van de luchtvaartmaatschappij volgden verschillende ontslagrondes. In maart dit jaar werd bekend dat van de overgebleven personeelsleden er nog eens 250 moesten worden ontslagen in verband met het stabilisatieplan waarmee de directie hoopte Insel Air in juni weer ‘back on track’ te krijgen. Deze maand, ongeveer twee weken geleden, wordt bekend dat Insel Air het personeelsbestand reduceert tot 180 werknemers, omdat meer niet verantwoord is voor de uitvoering van het Basic-scenario met alleen nog verbindingen van Curaçao naar Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Een langzame weg terug naar een Basic+ en Optimum-scenario is onmogelijk zolang niet een of meer jets kunnen worden ingezet. Zo’n 130 medewerkers kregen tot gisteren de tijd om vrijwillig ontslag te nemen. Begin deze week hadden volgens Wendell Meulen, voorzitter van de vakbond UGTK/Cadmu 58 personeelsleden gebruikgemaakt van die mogelijkheid. Voor hoeveel mensen Insel uiteindelijk ontslag moet aanvragen bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) werd gisteren niet duidelijk.Een van de personeelsleden die in ieder geval vrijwillig weggaat bij Insel Air is manager communications & events Robert de Wolf. Lippinkhof zegt wel begrip te hebben voor de beslissing van De Wolf om de kans ergens anders te kunnen werken aan te grijpen. ,,Maar het doet wel even pijn. Hij was een waardevolle kracht voor de afdeling en had een heel belangrijke functie.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).