Willemstad - Ruim honderd voetballertjes en vijftien coaches bevolken deze week de voetbalvelden van CVV Willemstad in het kader van het voetbalkamp dat jaarlijks in de laatste week van juli wordt georganiseerd.

Balletje trappenUriël Trustfull, de voormalige middenvelder bij Sc Heerenveen, Heracles Almelo en MVV Maastricht, is de grote motor achter het kamp dat voor de derde keer plaatsvindt; vijf dagen lang van 8.00 tot 13.00 uur. Er wordt een strak dagprogramma gehanteerd waarin plaats is voor trainings- en leerzame momenten en veel actie en ontspanning.
De ochtend begint met een gezamenlijk ontbijt, gevolgd door een technische training. De pauze van drie kwartier die daarop volgt, wordt goed ingevuld door diverse sprekers uit binnen- en buitenland die de kinderen inwijden in allerlei aspecten van de voetbalsport. Zo hoorden de voetballers maandag van Eja Dakriet  van Ajax U-15 hoe de dagindeling van professionele voetballers, en jongeren die dat willen worden, eruitziet. Morgen krijgen ze waardevolle tips van Lennox Maurits, assistent-bondscoach van de nationale voetbalselectie van Curaçao. De activiteit van de slotdag, aanstaande vrijdag blijft nog even een verrassing. ,,Ons motto is: Train like a pro”, zegt Trustfull, die in het dagelijks leven eigenaar is van United Soccer School. ,,Wij trainen de kinderen in discipline, teamvorming en teamprestatie, techniek, coördinatie en conditie. Ook het bijbrengen van normen en waarden zien we als een van onze taken. De sleutel tot succes naar een professionele carrière is voor 90 procent hard werken en voor 10 procent talent.” 
Na de pauze gaan de groepen nog een uur het veld op, waarna de ochtend wordt besloten met een warme lunch. Behalve de maaltijden en verzorging krijgen de kinderen ook een wit met blauw uniform, waardoor de groep als geheel professioneel aandoet. ,,Met de letters en vlag van Curaçao en zonder verdere reclame is het meteen een mooi aandenken aan hun deelname”, vindt de coach.
Trustfull organiseert het kamp in eigen beheer, waarbij hij dankbaar gebruik maakt van de materialen van FDDK. ,,Het kamp is voor iedereen tussen de 4 en 16 jaar, ongeacht achtergrond of vaardigheid. Ook kinderen die nog nooit gevoetbald hebben, zijn welkom. Er doen dit jaar zelfs drie meisjes mee, en we hebben spelertjes uit Aruba, Nederland en Venezuela. We houden het laagdrempelig, het gaat om de belevenis”, aldus de enthousiaste coach nadat hij een balletje heeft getrapt met de allerjongsten. De kleine groepen van maximaal negen spelertjes worden ingedeeld naar leeftijd en voetbalvaardigheid, zodat ze zich ook kunnen verbeteren in duelleren en passeren.
Trustfull houdt een wakend oog op Curaçaos en Caribisch talent. Met zijn KiTrust Sportmanagement begeleidt hij talentvolle kinderen in voetbal en baseball naar een eventuele carrière in Amerika. Op woensdagmiddag is hij van 15.00 tot 16.30 uur te vinden op het veld van CVV Willemstad. United Soccer School is de naam van zijn Facebookpagina.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).