Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het is nog onduidelijk wanneer oud-minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) naar Curaçao wordt uitgeleverd. Het Openbaar Ministerie (OM) is er niet van op de hoogte dat Jamaloodin, die momenteel in Venezuela vastzit, deze week nog naar Curaçao komt om daarna naar Bonaire te worden overgebracht.

Jamaloodin en Dos santosDat heeft woordvoerder Norman Serphos desgevraagd tegenover deze krant verklaard naar aanleiding van een publicatie in een Papiamentstalige ochtendkrant dat Jamaloodin deze week nog wordt uitgeleverd. Serphos verklaart dat het OM zich niet herkent in de berichtgeving van de krant. Raadsman Everett Wilsoe vertegenwoordigt Jamaloodin. Ook hij laat weten geen nieuwe informatie te hebben over de uitleveringszaak van zijn cliënt. 
Volgens de berichtgeving in de Papiamentstalige ochtendkrant zou Jamaloodin meteen na zijn uitlevering aan Curaçao naar Bonaire worden overgebracht. Daar zou hij vast moeten zitten lopende het onderzoek en in afwachting van zijn dagvaarding. Volgens de krant zou Jamaloodin uit veiligheidsoverwegingen en vluchtgevaar naar Bonaire worden overgebracht. 
De publicatie in de ochtendkrant vermeldt ook dat het OM van Curaçao een delegatie naar Nederland zou hebben gestuurd om met Burney ‘Nini’ Fonseca te praten. Jamaloodin geldt onder andere als verdachte in het onderzoek naar de intellectuele daders van de moord op Helmin Wiels. Volgens de krant wil het OM dat Fonseca verklaart wie hem het geld gaf om Helmin Wiels te laten vermoorden. Fonseca zou een aantrekkelijk aanbod van het OM hebben gekregen, maar zou dat niet hebben aangenomen. 
Begin deze maand behandelde de rechtbank in Caracas het uitleveringsverzoek van het OM. De ex-minister van Financiën geldt als verdachte in het onderzoek Maximus, maar wordt ook verdacht van het plegen van ambtsdelicten en het verduisteren van subsidiegelden in de tijd dat hij minister was van het kabinet-Schotte.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).