Otrobanda als cultureel centrum

Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - De kogel is door de kerk: de Raad van Ministers heeft woensdag besloten de schouwburg naar de binnenstad te verhuizen.

 

schouwburg

Otrobanda wordt in de omgeving van Teatro Luna Blou ontwikkeld tot een cultureel centrum, met daarin een compleet nieuwe schouwburg om het vorig jaar afgebrande Sentro Pro Arte aan de Schouwburgweg te vervangen. Met het verhuizen van de schouwburg naar de binnenstad, gaat de wens van menigeen in vervulling en komen historie, kunst en cultuur hierdoor samen. Volgens Onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) zal de kunst overheersen in het cultureel centrum in Otrobanda en zal expressie het belangrijkste worden. Alcalá-Wallé heeft van de Raad van Ministers de opdracht gekregen om in Otrobanda alle mogelijkheden te verkennen van wat betrokken kan worden bij het cultureel centrum. In dit kader gaat de minister de plattegrond van het betreffende gebied bestuderen en gesprekken voeren met Curaçao Ports Authority (CPA) voor de ontwikkeling in Otrobanda langs de haven. De minister moet vervolgens binnen een maand concrete voorstellen voor de uitvoering en realisatie van het cultureel centrum aan de Raad van Ministers voorleggen. In het gebied waar de nieuwe schouwburg komt, staat al het bekende en geliefde Teatro Luna Blou. Volgens experts wordt de mogelijkheid voor het aanbieden van een diversiteit aan theaters in eenzelfde gebied met de bouw van een nieuw schouwburg sterk verbeterd. Immers, het huidige Teatro Luna Blou is een vlakkevloertheater met een capaciteit van circa 200 man en het nieuwe kabinet beoogt met de bouw van de nieuwe schouwburg - dat waarschijnlijk een middenvorm zal krijgen en een capaciteit van circa 500 man - een lijsttheater te realiseren. Om zich een beeld te kunnen vormen van hoe het cultureel centrum in Otrobanda eruit zal komen te zien, verwijst de minister van Onderwijs naar het Wynwood Art District in Miami, waar volop streetart te zien is, waar bezoekers zich te goed kunnen doen aan verschillende kunstexposities en optredens en waar verschillende kleine restaurantjes en gezellige hotspots bezocht kunnen worden. ,,Hiermee zullen we zowel de lokale bevolking als toeristen naar onze binnenstad trekken en zullen we ze bij het bezoek nóg meer moois te bieden hebben”, aldus de minister.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).