Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Bij Scarlet dreigt een deel van de 35 medewerkers ontslagen te worden.

Nu het bedrijf door de netwerkleverancier ‘abrupt werd afgesloten’ is het volgens managing director Paul Gelderloos ‘waarschijnlijk dat wij alleen in afgeslankte vorm verder kunnen gaan’.Gelderloos antwoordde gisteren per mail op de vragen die deze krant hem voorlegde omdat het telecommunicatiebedrijf binnen korte tijd opnieuw onbereikbaar is. Het kantoor is sinds 14 juli gesloten. Gedupeerde klanten uitten hun frustraties via Facebook na vruchteloze pogingen om op een of andere manier in contact te komen met de organisatie. Scarlet gaat niet failliet, maar heeft wel surseance van betaling aangevraagd, juist om te voorkomen dat de netwerkleverancier het bedrijf zou afsluiten, zo blijkt uit de reactie van Gelderloos. ,,We zijn al enige tijd bezig om een financiering rond te krijgen en in de laatste fase daarvan, maar toch dreigde onze netwerkleverancier ons af te sluiten.” Daarop zou Scarlet uitstel van betaling hebben gevraagd bij de rechter, maar op 14 juli is de dienstverlening van internet en telefoon ‘down’, aldus een officieel bericht op de Facebookpagina. Gelderloos begrijpt niet waarom de netwerkleverancier zich niet gebonden acht aan de surseance. ,,Zij hebben ons toch abrupt afgesloten.” De managing director verwacht dat Scarlet - nu het bedrijf is afgesloten van het netwerk - ‘alleen in afgeslankte vorm verder kan gaan’. ,,Wij moeten ons personeelsbestand weer afstemmen op ons klantenbestand.”De surseance van betaling is volgens Gelderloos uitsluitend aangevraagd ‘om de continuïteit van onze dienstverlening te garanderen’. ,,Wij hebben gewoon even tijd nodig om onze financiering, die meer dan ruimschoots is, af te wikkelen.” Uit de eerste reactie van de managing director wordt niet duidelijk hoeveel klanten Scarlet op dit moment heeft en hoeveel medewerkers worden ontslagen. Naar aanleiding van de boze reacties van de klanten laat Gelderloos weten dat het personeel van Scarlet zich bedreigt voelt en aangifte heeft gedaan. ,,Er is zoveel agressie geuit jegens onze medewerkers, zowel op sociale media als direct fysiek, dat zij niet naar kantoor durven komen.”

scarlet


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).