Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Varkensvlees uit het slachthuis Parera bevat dioxine. Dat bevestigt hoofd Veterinaire Dienst, Arnold Dwarkasing.

varkens ,,Vanuit de overheid hebben wij er alles aan gedaan om varkenshouders te informeren. Er zijn aanbevelingen gedaan om te voorkomen dat dioxine in het vlees komt, maar deze worden niet door iedereen nageleefd." Dwarkasing geeft aan, dat er binnenkort opnieuw controle zal plaatsvinden bij lokale varkenshouders. Drie jaar geleden werd al bekend dat vlees van varkens op Curaçao dioxine bevat: in zeventien van de achttien testmonsters bleek toen dioxine te zitten.Dioxine is een verzamelnaam voor organische verbindingen, waaronder zeer giftige, die ontstaan bij de verbranding van materialen die chloor bevatten. Dioxinen zijn kankerverwekkend en kunnen ook schade aan de lever veroorzaken. ,,Aan de consument de keuze of die varkensvlees eet, of niet”, zegt Dwarkasing, die aangeeft dat hij voorschriften heeft opgesteld voor varkenshouders, maar niet kan garanderen dat zij die ook naleven.Vijf procent van het varkensvlees dat wordt verkocht op Curaçao in supermarkten als Centrum en Mangusa is afkomstig van lokale varkenshouderijen. Het voeren van afvalproducten en verbranden van plastic en ander afval in de buurt van de varkensstallen zou bijdragen tot de opname van dioxine door de varkens.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).