Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Nadat Scarlet vorige maand al zo goed als onbereikbaar was, is het opnieuw helemaal mis. In een ‘officieel bericht’ op de Facebookpagina laat het telecommunicatiebedrijf zelf weten dat de dienstverlening van internet en telefoon ‘down’ is.

scarlet2

Om die reden is het kantoor sinds 14 juli gesloten.Had deze krant in juni nog contact met de pr-manager van het bedrijf, nu krijgen we geen gehoor via de twee mobiele nummers die op de Facebookpagina vermeld staan. ,,De mailbox van deze persoon is vol. U kunt geen bericht achterlaten”, luidt de boodschap. Inmiddels regent het klachten over de service die het bedrijf zijn klanten biedt. Boze klanten proberen bij het kantoor in Zeelandia verhaal te halen. Zonder resultaat. Ook op 15 juli meldt iemand op Facebook dat vanaf 9.00 uur al veel auto’s voor de deur staan. ,,Als er dan een technische storing is, moet je daar dan niet juist aanwezig zijn om de klanten te woord te staan? Het gaat van kwaad tot erger met Scarlet.” Net als in juni ontkent Scarlet ook maandag in het bericht op Facebook met klem dat er sprake is van een faillissement. Het bedrijf vindt het respectloos dat concurrenten van de situatie proberen te profiteren door ‘onze klanten voor onze deur verkeerd te informeren en over te halen om over te schakelen op een andere provider’. Alle klanten van Scarlet zullen ‘een compensatie ontvangen voor de dagen dat zij geen gebruik konden maken van onze diensten’.Maar het geduld van die Scarlet-gebruiker lijkt zo goed als op. ,,Hallo Scarlet”, verzucht een klant op 15 juli op Facebook, ,,opnieuw geen internet sinds gistermiddag! Jullie nemen de telefoon niet op en geven geen antwoord op een pm en vandaag is het kantoor gesloten vanwege een technische kwestie? Welk excuus hebben jullie dit keer en wanneer hadden jullie gedacht de klanten te informeren?” De internetprovider zelf biedt in het ‘officiële communiqué’ zijn excuses aan voor het ongemak en zegt er ‘alles aan te doen om de onderbreking van de dienstverlening te herstellen en het vertrouwen van de klant terug te winnen’. Deze krant lukte het gisteren niet om in contact te komen met een vertegenwoordiger van het management die de zaak verder zou kunnen toelichten. Volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel en gegevens op LinkedIn is de Nederlander Paul Gelderloos managing director van onder andere Scarlet Holding, opgericht op 9 juli 2015 en Scarlet bv (Carib-Online). Gelderloos wordt in het Curaçaose handelsregister ook als manager genoemd van Scarlet (BVI) Ltd., dat behalve op Curaçao een buitenlands postadres heeft op Tortola.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).