Willemstad - Roy Evers, bekend van onder andere het schrijfinstituut Escriba en ook jarenlang columnist voor het Antilliaans Dagblad, is gisteren overleden.

roy In zijn omgeving - naaste familie, vrienden en ook op de redactie - is met droefheid en ontsteltenis gereageerd op zijn te vroege overlijden.Evers streed al jaren tegen kanker, maar was desondanks levenslustig en zeer strijdvaardig. Toch sloeg de ziekte verder toe en verbleef hij de laatste tijd in het Daniel den Hoed-ziekenhuis in Rotterdam.Errol ‘Roy’ Filomeno Evers werd in 1947 geboren op ‘zijn’ Curaçao. Hij studeerde later in Eindhoven, in Groningen en aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA), waar hij later ook doceerde. Evers was computerspecialist bij Shell Curaçao, medeoprichter van Akademia di Kòmpiuter, mede-eigenaar van Minihouse, directeur van het IT-departement van de overheid van Curaçao waar hij leidinggaf aan het privatiseringsproces, projectleider Y2K en directeur van Curises.Maar als computerman had Evers ook een fijn gevoel voor taal en beheerste naast het Papiaments en Nederlands, ook het Engels, Spaans en Frans. Schrijven was zijn passie en hij schreef dan ook verschillende Papiamentstalige boeken: ‘Si no yobe, lo pinga’, ‘Awa di dos be no sa muha makaku’, ‘Komehein ta traha kas pa prikichi buta aden’, Sansaña den Sabana’ en ‘Curaçao, kort door de bocht’. En jarenlang om de week een column in het Antilliaans Dagblad. Vanaf de doorstart van deze krant begin 2008 onder de naam ABCourant nv met uitgever Mike Willemse aan het roer tot en met eind vorig jaar. Zijn laatste column verscheen in november 2016 en had de opmerkelijk titel ‘Een wens’.In 2012 werd besloten tot bundeling van enkele van deze columns. ‘Vandaag dit en morgen dat’, zo heette het boekje met een selectie van ruim 60 van zijn bijdragen. ‘El observador’ (de observant) noemde Evers zichzelf bescheiden. De uitgever van deze krant stelde over de columns in het voorwoord: ,,Het is méér dan vandaag en morgen. Het biedt lezers een inkijkje in het Curaçao van gisteren en werpt een blik op wat we kunnen verwachten van de toekomst. Masha danki, Roy.”De 69-jarige Roy Evers, geboren en getogen in stadsdeel Otrobanda, laat echtgenote en twee kinderen achter.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).